Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yapılan "Antisemitizm ve İslamofobi" konulu toplantıda birlikte yaşamayı tehdit eden her türlü ayrımcılık konularında katılımcılara bilgiler verildi

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu yöneticilerinden Zekeriya Açkalmaz,
yaptığı açılış konuşmasında, "Günümüzde ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi, antisemitizm ve her türlü ayrımcılık bizleri her geçen gün artarak tehdit etmektedir." dedi.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Tayfun Karabağlı ise "İslam tarhine baktığımızda Hazreti Ömer, İskenderiye’deki Yahudileri korumuş ve aynı zamanda Kudüs’teki Yahudilere yaşam ve ibadet güvencesi vermiştir. Selahaddin Eyyubi de, Hristiyan Hacılara şehri açmış ve Yahudileri de şehre davet etmiştir.’’ ifadelerini kullandı.

Osmanlılarla Yahudilerin ilişkilerine de değinen Uzman Tayfun Karabağlı, "1600’lü yıllarda Osmanlı toprakları Yahudilerin dünya üzerinde yaşadığı en büyük yerleşim yerleridir. Yahudiler çoğu zaman vergilerden muaf olmuşlar ve Osmanlılar her zaman onlara hoşgörülü davranmıştır." dedi.

Yahudi Gençlik Kuruluşları (CIJO) Başkanı Aviel Ragamin’de yaptığı kısa konuşmada, "Hollanda’da her insanın rahatsız edilmeden, ötekileştirilmeden huzur içinde yaşamasından yanayım." dedi.

Hollanda’da faaliyet gösteren Türkler İçin Danışma Kurulu (IOT) Müdürü Ahmet Azdural’ın verdiği bilgiye göre, IOT’ye üye federasyonlar tarafından antisemitizm konusunda değişik bölgelerde 27 toplantı düzenlenecek.