Türk-Alman Sağlık Vakfı ve AOK Hessen'in üç yıldan beri ortaklaşa yürüttüğü 'Davet' adlı proje, Almanya'da Sağlık Oskarı olarak da adlandırılan 'dfg-Award' ödülüne layık görüldü. Ödülü AOK Hessen Yönetim Kurulu Başkanı Fritz Müller, Türk-Alman Sağlık Vakfı çalışanları ile birlikte 18 Haziran'da Hamburg'da düzenlenen törende aldı. Projeye üç yıl önce sonucunun ne olacağını bilmeden başladıklarını belirten Müller, aldıkları ödülle çıktıkları yolun ne kadar doğru olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Müller, projeyle birlikte göçmenler için sağlık alanında hasta ve doktor arasında daha iyi bir iletişimin sağlandığını ve hastaların kendi sağlıkları konusunda daha bilinçli olduklarını dile getirdi. Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin 'Davet' projesinin Dietzenbach ve çevresinde kültüre duyarlı hastalıkların erken tanı ve tedavisi konusunda bilinçlendirme ve bilgilendirme amaçlı olduğunu ve özellikle Türk kökenli göçmenlere yönelik bir proje olduğunu belitti. AOKHessen Etnik Pazarlama Sorumlusu Necati Suözer Almanya'da faaliyet gösteren Türk basınına da projeye gösterdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Proje ayrıca, Hessen Eyaleti Sosyal ve Uyum Bakanlığı'nın Hessen Sağlık Ödülü'nü de geçtiğimiz yıl almıştı. Hessen Yerel Hastalık Kasası AOK ile Türk-Alman Sağlık Vakfı, 2012 yılında başlattığı ‘Davet’ projesiyle, Türklere sağlık alanında kurs, seminer ve bilgiler aktarıp erken sağlık kontrolü konusunda bilgilendirme imkânını sağlıyor.