Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Türkiye Raportörü Alexander Graf Lambsdorff, “Pazar günkü seçimler öncesinde Türkiye’de demokrasinin durumu içler acısı.” dedi.

Türkiye’deki seçimlerle ilgili yazılı açıklama yapan Lambsdorff, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazeteciler ve yayıncılara sürekli yaptığı tehditler; ya demokratik prensipleri anlamadığını ya da bile bile umursamadığını gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki seçim büyük ihtimalle özgürce yapılsa bile muhalif basına gözdağı verildiği için adil olmayacağını ifade eden Alexander Lambsdorff, “Sadece Zaman ve genel yayın müdürü müebbet hapis tehdidi altındaki Cumhuriyet gazeteleri değil, Doğan yayın grubu ve ona bağlı olan Hürriyet de tehdit altında.” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nın Ocak ayında Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü zarar gördüğü için eleştirilerde bulunduğunu hatırlatan Lambsdorff, “Ama işler o zamandan bu yana daha da kötüye gitti. Cumhurbaşkanı (Erdoğan), özellikle tarafsız bir rol oynaması beklenirken, kutuplaştırıcı ve agresif söylemlere son vermeli.” çağrısını yaptı.