Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Brüksel’de yapılacak 13. Dil ve Kültür Festivali’ni "büyük memnuniyetle" himaye ettiğini açıkladı. Schulz, kabul mektubunda Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ni öve öve bitiremedi.

Dünyanın en büyük uluslararası parlamentosunun başkanı olan Schulz, programı tertip eden Beltud Derneği’nin Başkanı Seval Keyman’a gönderdiği mektupta, Avrupa Parlamentosu’nun programı ve amacını ‘çok takdir ettiğini’ vurguladı.

"Uluslararası bir festivalde bütün dünyadan 200 çocuğu bir araya getirerek kendi kültür ve geleneklerini geniş bir kitleye ulaştırmalarına zemin hazırlayan çabalarınız Avrupa Parlamentosu tarafından çok takdir edilmektedir." diyen Schulz, programın farklı kültür ve dilleri öğrenmek, karşılıklı saygı ve anlayışı geliştirmek için ‘mükemmel bir fırsat’ olduğunu vurguladı.

Schulz, festivalin AB değerlerini de desteklediğine işaret ederek, hoşgörü, farklılıklara saygı, beraber bir arada yaşama gibi ilkelerin öğretilmesinin ayrıca çok önemli olduğuna işaret etti.

AP Başkanı Schulz hem Avrupa Parlamentosu’nda dün yapılan programın hem de Cumartesi günü Brüksel’de yapılacak galanın himayelerinde gerçekleştirilmesine onay vermişti. Cumartesi günü yapılacak ve Belçika resmi televizyonu RTBF’den naklen yayınlanacak gala programına Belçika Dışişleri Bakanı Didier Rynders da destek veriyor.