Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun(AP) dün Fransa Stasbourg'taki Genel Kurul oylaması sonucunun 14 Aralık'ta özgür basına yapılan darbeye karşı 'özgür basını' susturamazsınız ikazı olduğunu söyledi.

Bıyıklıoğlu, siyasi iktidarın, bir dizi senoryosundan 14 Aralık'ta Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'yı gözaltına alınması ve Karaca'nın tutuklanmasıyla Türkiye'yi başta Avrupa Birliği(AB) ülkeleri olmak üzere dünyaya rezil ettiğini belirten Bıyıklıoğlu, AP'nin dün oylama ile basın özgürlüğüne verdiği önemi ezici bir yoğunlukla kınama metnine imza atarak gösterdiğini kaydetti.

Siyasi iktidarın, bir televizyon ve gazete yöneticisinin bir televizyon dizisinden terör örgütü çıkarma göz boyacılığının AP'li vekillere sökmediğini vurgulayan Bıyıklıoğlu, "Siyasi iktidar, basın özgürlüğü bakımından AP'nun 593 vekilinden 551 oyuyla kınama aldı. Bu kınama cumhuriyet tarihinin en ağır diplomatik kınama ikazı. Bu iktidar, 14 Aralık'ta özgür basına darbe vurarak ülkemizin itibarını dünyada sıfırladı. Dünkü AP'deki oylamada bunun somut göstergesidir. Dünyada ileri demokrasiye sahip ülkelerin hepsinde basın özgürlüğü birinci öncelikli değerdir. Anayasalarında var. Zaten bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkede demokraside yok demektir. AKP iktidarı, AP'nin sert ikazını gözönünde bulundurarak tutuklu bulunan gazetecileri bırakması lazım. Ortada somut suç unsuru olmadan, sulh ceza hakimlikleri ihsas ederek özgür basın susturulamaz, gazeteciler gözaltına alınamaz ve tutuklanamaz." diye konuştu.