Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve sol eğilimli Fransız gazetesi 'Humanite'nin Genel Yayın Yönetmeni Patrick Le Hyaric, Türkiye’de medya kuruluşlarına hedef alan baskılara tepki gösterdi. Patrick Le Hyaric, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı düşünmeyen gazetecilere ve medya kuruluşlarına baskı yapıldığını belirterek bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Basın özgürlüğünün demokrasilerin olmazsa olmazı olduğunu hatırlatan AP milletvekili, "Türkiye, gazetecilere zulmederek, basın özgürlüğünü kısıtlayarak, Avrupa Birliği'ne girmeyi düşünemez." ifadelerini kullandı. Fransız siyasetçi, Türkiye'de iktidarın özgür basını, düşünce hürriyetini ve bilgi edinme hakkını kısıtlayarak halkı etkilemeye çalıştığını da iddia etti.

AB YETERLİ TEPKİ VERMİYOR

Avrupa Birliği ülkelerini de Türkiye'deki duruma göz yummakla eleştiren Le Hyaric, AB ülkeleri ve Amerika'nın, Türkiye'de başta basın olmak üzere farklı kesimleri hedef alan baskılara sessiz kaldığını söyledi. Patrick Le Hyaric, Avrupa Parlamentosu'nda birçok kez Türkiye'deki basın özgürlüğünü gündeme getirdiğini hatırlattı. Bazen AB Dışişleri Yüksek Temsilciliği’nden cevaplar aldığını ancak bu noktada AB’den Türkiye’ye yönelik hiçbir etkili yaptırımın olmadığına dikkat çekti. Humanite'nin Genel Yayın Yönetmeni, "Türkiye’nin IŞİD ile mücadele eden Kürt unsurlarına yönelik operasyonlarına da sessiz kalındığını" söyledi.

"G20 ÜLKELERİ MEDYAYA YAPILAN BASKILARI GÜNDEME GETİRSİN"

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Le Hyaric, Türkiye’nin Kasım ayında G20 zirvesine ev sahipliği yapacağını da hatırlattı. G20'de basın ve ifade özgürlüğünü savunan demokrat ülke liderlerinin Türkiye’deki baskıları gündeme getirme çağrısı yapan Le Hyaric, "Gazetecilerin hapiste olduğu, bazılarının uydurma gerekçelerle yargılandığı Türkiye'de önemli bir toplantı var. Bu noktada sesimizi çıkarmamız gerekir." dedi.