Avrupa Parlamentosu'nun en büyük ikinci grup olan Sosyal Demokratların Dış İlişkiler Koordinatörü ve Richard Howitt Koza İpek Grubu'na el konulmasının Türkiye açısından üzüntü verici olduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan İngiliz parlamenter Howitt, Türkiye’nin çok endişe verici günlerden geçtiğini söyledi ve bu durumdan Türkiye adına üzüntü duyduğunu belirtti. Howitt, "Bu günler Türkiye için çok çok endişe verici günler, seçim öncesi yapılan bu baskın, tutuklama ve tehditler ciddiye alınmalıdır ve insanlar dayanışma içinde olmadır.." ifadelerini kullandı. Bu süreçte medya özgürlüğünü savunarak onu korumaya çalışan ve medya özgürlüğü için tepkisini dile getiren tüm gazetecilere teşekkür etti.

Türkiye’de yaşayan insanlara seslenen Howitt, "Sağ veya sol demeden siyasi görüşe bakmaksızın demokratik ve insan haklarına saygılı bir Türkiye olması lazım. Biz de böyle bir Türkiye istiyoruz. Bu günler, özellikle olaylardan direkt etkilenen medya ve özgür gazeteciler için çok zor zamanlar, ben Türkiye’deki insanların ve tüm siyasi yelpazenin çeşitliliği ile birlikte bu temel prensiple ve özgür basın için mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.