Milyonlarca hacı adayı vaktini Kabe'de dua ederek ve namaz kılarak geçirirken bir yandan Arafat ve Mina'da hazırlık çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 2 milyon hacı adayını misafir edecek olan Arafat ve Mina'da çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Hac vazifesini yerine getirmek için milyonlarca insan Mekke'ye akın etti. Hacı olmanın heyecanını içinde taşıyan vatandaşlar vakitlerinin büyük kısmını Kabe'de geçirirken, Arafat ve Mina'da ise çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Arafat ve Mina'da hacı adayları için hazırlanmış olan çadırlar ve sebiller hazır. Çadırların içinde klima ve zemzem suyu sebilleri bulunuyor. Belçika'dan gelen bir grup hacı adayının başında olan Arif Anaz, Arafat ve Mina'da tüm hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu ve hacı adaylarını rahat ettirmek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiriyor. Anaz, hacı adaylarının Arafat ve Mina'da neler yapacağını şöyle anlatıyor: "Hacılar, burada toplam 5 gün kalacaklar. Arafat'a çıkmadan önce 1 gece kalacaklar. Beş vakit namazı burada kılmaya çalışacaklar. Arafat Vakfesi'ni bitirdikten sonra Müzdelife'ye geçeceğiz. Orada sabah namazına kadar kaldıktan sonra Mina'ya geri döneceğiz. Mina bizim için hacıları Arafat'a hazırlama yeri olacak. Biz burada hacıların gereken ihtiyaçlarını karşılayacağız inşallah."

Yarın hacı adaylarının bir kısmı Arafat'a çıkarken bir kısım hacı adayı ise Peygamber Efendimiz Muhammed (sas)'in sünnetine uygun olarak önce Mina'ya gidip orada 5 vakit namaz kıldıktan sonra Arafat'a hareket edecek.