Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in tutuklanması, Arap basınında geniş yer buldu. Arap medyası, Keneş’in attığı tweet yüzünden gözaltına alınması ve ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanması haberini birinci sayfadan verdi.

AL-HAYAT: Suud Arabistan'ın en yüksek tirajlı gazetelerinden Al-Hayat, Bülent Keneş’in attığı tweet yüzünden gözaltına alındığı haberine geniş yer verdi. Gazete, "Erdoğan bir gazeteciyi daha durdurdu" başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu. Gazete haberinde Türkiye’de yolsuzluk iddialarına dikkat çekerek, bunu dillendiren basın mensuplarının susturulduğunu aktardı. Gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın İtalya’ya yerleştiğini ekledi.

AL-ARABİYA: Al Arabiya televizyonu da Keneş’in attığı tweet sebebiyle tutuklandığı haberini izleyicilerine duyurdu.

ŞARK AL-AWSAT: Dünyaca ünlü Şark Al-Awsat gazetesi de Türkiye’de basına uygulanan baskının arttığına dikkat çekti. Şark Al-Awsat, Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Keneş'in tweet sebebiyle gözaltına alınmasını buna örnek gösterdi. Gazete, başta yolsuzlukla ilgili olmak üzere hükümetin hoşuna gitmeyen konuları yazan gazetecilerin, tek tek hapse atıldıklarını vurguladı.

SKY NEWS ARABİA : Ortadoğu'da en fazla haberleri takip edilen ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Sky News Arabia kanalı ise " Erdoğan bir gazeteciyi daha mağdur etti" başlığıyla haberi duyurdu. Sky News Arabia, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal'in İtalya'ya okumaya değil, yargılanmaktan korktuğu için kaçtığını iddia etti. Televizyon haberinde, 1 Kasım'daki seçimlerden AKP’nin istediği oyu alamayacağını şimdiden tahmin ettiğini illeri sürdü.

AL-AHRAM: Mısır'dan yayın yapan ve yine Ortadoğu'nun en büyük gazeteleri arasında sayılan Al-Ahram gazetesi de haberi geniş şekilde duyurdu. Gazete Keneş’in yolsuzlukları yazdığı için tutuklandığını sayfalarına taşıdı. Al-Ahram, "Yolsuzluğu yazan medya grubu mensubuna tutuklama” haberini okurlarıyla paylaştı.

Bülent Keneş’in tweet attığı için tutuklandığı haberi, başta Youm7, Al Masryalyoum ve Kuveyt merkezli Habar24 olmak üzere birçok basın organında yer aldı.