Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (HTİKDF) Genel Başkanı Arif Yakışır, Dil ve Kültür Festivali'ni Avrupa Parlamentosu'nun bulunduğu Brüksel'de büyük bir sevinç içinde gururla yaşadıklarını söyledi.

HTİKDF Genel Başkanı Arif Yakışır, "Binlerce kişinin hazır bulunduğu muhteşem bir salonda çok sayıda farklı ülkelerinin çocuklarının katıldığı, Belçika Başbakanının katılımı ile birlikte bir sevinçle, kardeşlik beraberlik için güzel bir gün yaşadık. Dünyanın farklı ülkelerinde Türk okullarında eğitim gören, o ülkenin genç dinamikleri çocuklarından seçilen ve bu gün burada bunların finali yapılan, bizim Türk kültürümüzün büyük parçası olan, türkümüzü şarkımızı kültürümüzü giysileri ile beraber dile getirdiler. Bu bence içinde bulunduğumuz, Avrupa Parlamentosu Başkenti olan Brüksel'de sevginin ve barışın kardeşliğin dile getirilmesi, bence büyük bir sevinç gurur verici bir durumdu. Tek kelime ile ifade temek istersem mükemmeldi." dedi.

KARŞILIKSIZ VE BEKLENTİSİZ BİR ÇALIŞMA

160'ı aşkın ülkeden katılan öğrencilerin performanslarını yerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Yakışır, şöyle devam etti: "Bütün bu çocukların aynı sevgi ve kardeşlik atmosferi içerisinde tek yürek halinde buluşturulması kolay bir şey değil. Büyük bir sevgi ve özverinin neticesinde olduğunu biliyoruz. Karşılıksız ve beklentisiz bir çalışmanın ürünüdür. Biz Hollanda'da Lahey Barış Sarayı'nda Hollandalı öğrencilerin bilhassa Türkçe dile getirdikleri final galasını da dinlemiştik. Bugün de Brüksel'de dinledik. Çocuklar bizlere muhteşem bir atmosfer yaşattılar. Bu vefalı ve özverili duygular ile bu çalışmayı hazırlayan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha yüksek katılımlı muhteşem olacağından hiç şüphem yok. Ben daha önceki yıllarda Türkiye'deki finalleri de yakından izlemiştim. Gün geçtikçe her yıl çok daha farklı, çok daha üst basamaklı bir Dil ve Kültür Festivali ortaya konuluyor." şeklinde konuştu.