Amerika’nın Arizona eyaletinde yaşayan Türklerin kurduğu Kültürlerarası Diyalog Vakfı (Foundation for Inter-Cultural Dialogue - FID), evsiz çocuklar yararına önemli bir projeye imza attı. Vakıf, şiddet görmüş, istismar edilmiş ya da evsiz kalmış çocuklar için eyalet çapında 10 ilâ 17 yaş öğrenciler arasında resim yarışması düzenledi.

Yarışmanın kazananlarının açıklandığı ve resimlerin açık artırmaya çıkarıldığı galaya, seçkin bir davetli grubu, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın sponsorluğunu üstlenen Arizona Dışişleri Bakanı Michele Reagan ve eyalet senatörleri, galada Kültürlerarası Diyalog Vakfı’nın çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Dışişleri Bakanı Michele Reagan, organizasyonu düzenleyen Kültürlerarası Diyalog Vakfı'nı takdir ettiğini belirterek, “Böyle bir sosyal projeye destek istediklerinde hayır diyemedim ve bu kalabalığı gördükten sonra da ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumu anladım. Organizasyonda yer alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Programa katılan Hakim John McComish de Kültürlerarası Diyalog Vakfı’nın bu tur projelere imza atmış olmasının Amerika için çok önemli olduğunu belirtti. Sanat ve eğitimi kullanarak çocuklara yardım etmelerinin başarılı bir girişim olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından sessiz artırma usulü ile yüzlerce resim arasından seçilen 60 resmin satısına geçildi. Tüm gelirin sokak çocukları Kriz Bakım Evi’ne (Crisis Nursery) bağışlandığı artırmada resimlerin hemen hepsi daha ilk dakikalardan itibaren satın alındı.