Fransız TF1 kanalının ‘Survivor’ programı ‘Dropped’un Arjantin’deki çekimleri sırasında iki helikopterin çarpışması sonucu 8’i Fransız sporcu olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybetmesi Fransa’yı yasa boğdu.

Ölenler arasında, uzun mesafe yat sporcusu Florence Arthaud, olimpik yüzücü Camille Muffat ve olimpik boksör Alexis Vastine de bulunduğu kaza için Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Vatandaşlarımızın ani ölümü, büyük üzüntüye neden oldu." ifadelerini kullandı. Başbakan Manuel Valls da bütün Fransa’nın bugün yasta olduğunu açıkladı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Thierry Braillard, kazanın Fransız sporu için çok üzücü olduğunu kaydetti. Programın yayınlanacağı TF1 kanalı, kazadan derin üzüntü duyduklarını duyurdu.

Reality şov tarihinin en büyük kazasına neden olan Dropped programının bu yaz TF1 kanalında yayınlanması bekleniyordu. Programın yapımcılığını Fransız 'Survivor' yarışmasını da çeken Adventure Line Production (ALP) üstlenmişti. Programda gözleri kapatılan sporcular helikopterle doğanın ortasına bırakılıyor. Yanlarında sadece biraz su ve güvenlik için de GPS etiketi bulunan sporcuların hayatta kalma mücadeleleri ekrana getiriliyordu. Kazanın olduğu esnada da Dropped’in ikinci bölümünün çekildiği belirtildi.

Programda yer alacağı açıklanan ünlü futbolcu Sylvain Wiltord, yüzücü Alain Bernard ve bisikletçi Jeannie Longo ise program başlamadan hemen önce elenmişti. Wiltord da Twitter’dan, "Arkadaşlarım için çok üzgünüm. Dehşete kapıldım. Söyleyecek söz bulamıyorum." ifadelerini paylaştı. 20113 yılında ALP’nin yapımcılığını üstlendiği TF1’de yayınlanan 'Survivor' programı 'Koh-Lanta'da da bir yarışmacı hayatını kaybetmişti.

Ölenler arasında bulunan Florence Arthaud, dünyanın en ünlü yat sporcusu olarak adını tarihe yazdırmayı başarmıştı. ‘Atlantik’in küçük nişanlısı’ lakabı takılan Arthaud, 1990 yılında dünyanın en prestijli Transatlantik yarışını da kazanan isim olmuştu. Fransa'nın yüzmede yıldız ismi Camille Muffat, 2012 Londra Olimpiyatları’nda 400 metre serbest stilde 3 madalya kazanmıştı. Alexis Vastine de 2008 Pekin Olimpiyatları’ndan bronz madalya ile dönmüştü.

Bu arada Arjantin'in doğusundaki Villa Castelli'de futbol sahasından kalktıktan hemen sonra düşen helikopterlerin düşüş nedeni ile ilgili araştırmalar da sürüyor. Kazanın gerçekleştiği sırada bölgedeki hava koşullarının iyi olduğunu belirten yetkililer, bir patlama sesi duyulduğunu, helikopterlerin havada çarpıştığını ve yere çakıldığını açıkladı.