Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta'nın muhalif milletvekili için ölüm emri verdiği iddiası üzerine muhalefet bugün sokağa döküldü.

Başkent Tiran'da toplanan on binlerce eylemci 'İlir Meta git', 'Yeni seçim istiyoruz', 'suça hayır' pankartları taşıdı.

Göstericilere seslenen muhalefetteki Demokrat Parti'nin milletvekillerinden Arben Ristani, "Arnavutluk'ta her gün insanlar hapishaneye giriyor. Binalarımız ruhsatsız olduğu için yıkılıyor. Her yerde dinamit sesleri duyuyoruz. Son çare olarak protestoya başvurduk." dedi.

Demokrat Parti Başkanı Lulzim Başa ise milletvekilinin öldürülmesi için kiralık katil tutulması iddialarını İçişleri Bakanlığı'nın 6 aydır örtbas etmeye çalıştığını öne sürdü. Başa, "Bu insanları dinleyin: Başbakan Edi Rama ve Meclis Başkanı Ilir Meta'ta 'git' diyorlar." şeklinde konuştu.

Bu arada Başbakanlık binası önünde önlem alan polislerin sadece kadınlardan oluşması dikkat çekti.

Sosyalist Parti'den eski Milletvekili Tom Doshi'nin ifadesine göre; bir kiralık katil, meclis başkanından kendisini öldürmek için para aldığını fakat pişman olduğunu itiraf etmişti. Bu iddia üzerien muhalefet, Meclis Başkanı Meta'nın istifasını istemişti. Meta ve hükümet ise iddiaları kesin bir dille reddediyor.