Suudi Arabistan önderliğindeki Koalisyon güçleri, Yemen'de Husilere karşı operasyonları sürdürüyor. Koalisyon güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, son 24 saatte 130 uçuş yaptıklarını ve 100 hedef vurduklarını açıkladı. Bu hedeflerin arasında Husilerin mühimmat depoları, kontrol merkezleri, yakıt depoları, iletişim merkezleri ve askeri kontrol binalarının olduğu belirtildi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da basın toplantısı düzenleyen Asiri, "Son 24 saatte (ülkenin kuzeyindeki) Saada ve Marran'daki Yemenli vatandaşlardan Husilerin bulunduğu mekanları terk etmeleri konusunda uyarmıştık." dedi. Ancak Husilerin, sivillerin bu kentleri terk etmelerini engellediğini belirtti. Asiri, sivillere bu iki ili terk etmeleri çağrısını yineledi.

Tuğgeneral Asiri, bugün yine Yemen'de meşruiyeti destekleyen milislere yardımcı olmak amacıyla Aden'de de Husilere ait bazı noktaların vurulduğunu ifade etti.

Asiri, Suudi Arabistan'ın Cizan ve Necran şehirlerine saldırıları düzenleyen Husilerin önde gelen 17 üyesinin de operasyonlarla hedef alındığını açıkladı.

Sözcü Asiri son 24 saatte Suudi sınırlarının ihlal edilmediğini sözlerine ekleyerek, koalisyon güçlerine ait gemilerinde kaçakçılığı önlemek adına bütün gemileri kontrol ettiğini sözlerine ekledi.