Almanya'nın başketni Berlin’de birçok kundaklama girişiminin şüphelisi olarak gözaltına bulunan ve en son geçtiğimiz Perşembe günü başbakanlık binasına Molotof kokteyli atan 48 yaşındaki aşırı sağcı, Moabit Hapishanesi’ndeki hücresinde ölü bulundu.

Berlin Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada aşırı sağcının intihar ettiği üzerinde durulduğu belirtildi. Tutukluya dışarıdan bir müdahale edildiğine dair herhangi bir şüphenin olmadığı ve Cumartesi günü doktor kontrolünden geçirildiği ifade edildi. Aynı zamanda müzik öğretmeni olan aşırı sağcı şahıs hakkında sekiz kundaklama olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklama kararı olduğu kaydedildi.

Perşembe günü başbakanlık binasına molotof kokteyli atan şahıs, bisikletiyle kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanmıştı. Aşırı sağcı kişinin daha önce de Federal Parlamento, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Hıristiyan Demokratik Birlik Partisi Genel Merkezi ve Federal Meclis’in ek hizmet binası Paul- Lobe- Haus’a kundaklama girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Olay yerlerinde bulunan yabancı düşmanlığı içeren sloganların yer aldığı el ilanların, ölen şahsın evindeki aramada da çıktığı ve şahsın aşırı sağcı hareket Deutsche Widerstandbewegung'a üye olabileceği bilgisi verildi.