Almanya'nın Stuttgart şehrinde yakıt almak için uğradığı akaryakıt istasyonunda bir grup aşırı sağcının tacizine uğrayan Türk aile suskunluğunu bozdu. 31 Ocak’ ta meydana gelen olayla ilgili olarak bir süre hedef olma korkusuyla konuşmayan aile bölgede yaşayan diğer aileleri uyarmak için başına gelenleri anlattı.

İsminin açıklanmasını istemeyen yedi, üç ve iki yaşlarında üç çocuk sahibi İ.Y. olayı şöyle anlattı: “Olay günü eşim ve üç çocuğum ile birlikte alışverişten sonra, Bad Cannstatt’da akaryakıt istasyonuna girdik. Arabamdan kısa bir süreliğine inerek market bölümüne gittim, döndüğümde akıl almaz bir manzarayla karşılaştım. 35-45 yaşları arasında iki erkek saldırganın arabaya binerek eşim N. Y. ve üç küçük çocuğuma ırkçı söylemler ve hakaretlerle sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğunu gördüm.”

N. Y. şoför koltuğuna oturan saldırganı iterek, çocuklarının yanına binen şahsı indirmek amacıyla arabadan inip yardım istemek isteyince 4-5 saldırgan etrafını sardığını anlattı. “Bu esnada kucağımda bebek vardı. Hareket etmeme izin vermediler ve daha da ileri giderek başörtümü çekiştirdiler.” diyen N.Y. çığlık atmasına rağmen etrafındaki insanların yardım etmediğini söyledi.

O sırada eşinin geldiğini anlatan kadın, “Yaşadığımız olay çok dehşet vericiydi” dedi. Marketten çıkan İ.Y.'nin ise eşinin yanına gelirken polisi aramak için cep telefonunu çıkardığı belirtildi. Ailenin ifadesine göre, telefonu gasp eden saldırganlar, “Burası bizim ülkemiz, Türkleri burada istemiyoruz, başörtüsünü de istemiyoruz. Defolun!”, hakaretleriyle İ.Y.’ye saldırdı. Saldırganlar tarafından darp edilen İ.Y.’yi linç edilmekten kurtaranlar ise istasyon çalışanları oldu. Çalışanların da yaralandığı arbede, saldırganların olay yerini terk etmesiyle son buldu.

Olay yerine saldırganlar gittikten sonra intikal eden polis, akaryakıt istasyonunun kamera kayıtlarını inceledi. Aile, tanımadığı saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargıya intikal eden olayın üzerinden iki haftadan uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen ailenin hâlâ şoku atlatamadığı gözlemlendi. “Biz bu ülkede yaşayan, yasalara saygılı, vergisini ödeyen insanlarız. Tek isteğim böyle olayların tekrarlanmaması.” diyen İ.Y eşi ve çocuklarının sokağa çıkarken hala tedirgin olduklarını söyledi.

Kendisinin de onları yalnız bırakıp çalışmaya gitmek zorunda olduğu için tedirgin olduğunu anlatan İ.Y., “Bu olay yüzünden taşınmayı bile düşündük. Biz korkmadan ve huzur içinde hayatımızı sürdürmek istiyoruz.” dedi