Almanya'nın Hamburg şehrinde aşırı sağcıların bu hafta sonu için planladığı ‘vatanseverlik’ yürüyüşü polisten sonra mahkeme tarafından da yasaklandı. Polisin yasaklaması üzerine yürüyüş başvurusu yapan aşırı sağcı şahıs bu kez şansını Hamburg İdare Mahkemesi'nde denedi ancak başarılı olamadı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Milletvekili ve İçişleri Konuları Sözcüsü Arno Münster polisin aldığı doğru kararın mahkeme tarafından tescillendiğini belirtti. Yürüyüş hakkının çok kutsal olduğunu ve yasaklanması için çok önemli gerekçe olduğuna dikkat çeken Münster, “Yürüyüş sırasında şiddet ve ayaklanma olabileceğine dair somut deliller var. Dolayısı ile alınan bu karar çok yerinde bir karar.” dedi.

Hıristiyan Demokratik Birlik partisi İçişleri Konuları Sözcüsü Dennis Gladiator ise yürüyüş ve toplanma hakkının radikaller tarafından suistimal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Bu arada Hamburg’da aşırı sağa karşı ‘Hamburg Rengini Gösteriyor’ adı altında yapılan programın ikincisi yapılacak. Bu hafta sonu Rathausmarkt’ta yapılacak programa hükümet üyeleri ve siyasi partileri ile birlikte çok sayıda STK destek veriyor, katılım çağrısı yapıyor.