Hollanda Çalışma ve Sosyal İsleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, 18 Mart'ta yapılacak eyalet meclisi seçimlerinin ırkçılık ve ayrımcılığa karşı çıkmak için son derece önemli olduğunu söyledi.

Başkent Amsterdam'daki cami derneği başkanları ve STK temsilcilerin katıldığı toplantıda Lodewijk Asscher'a katılımcılar işsizlik, entegrasyon ve ayrımcılık konularında sorular yöneltildi. Özellikle Hollandalı Türk gençlerin, staj yeri bulmadıkları için okulu yarıda bıraktığını ifade eden STK temsilcileri, ülkedeki Türk gençlerinin çoğunluğunun İŞİD terör örgütünü desteklediğini öne süren araştırmanın gerçekleri yansıtmadığı ilettiler.

Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher ise bu araştırmanın ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi. Asscher, inandırıcı olmasa da her kuruluşun araştırma yapma özgürlüğüne sahip olduğunu dile getirdi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Lodewijk Asscher, her seçimin kendine göre önem arz ettiğini bu eyalet seçiminin ise iki açıdan son derece önemli olduğunu söyledi. Lodewijk Asscher " 18 Mart'ta yapılacak olan eyalet seçimlerinde, burada kullanılacak her oy aynı zamanda 75 kişilik Hollanda Senatosu'nun da yeni üyelerini belirlemesi açısından son derece önem arz ediyor. Halkın seçime etkin şekilde katılımı; ırkçılık ve ayrımcılığa karşı çıkmak için de çok önemli. Hollandalı Türk vatandaşlarımızdan bu seçime etkin bir katılım göstermelerini arzu ediyoruz. Kendi çocuklarını iyi bir eğitim görerek iş sahibi olması ve istikrarlı bir Hollanda için lütfen sandık başında olsunlar." dedi.

Seçimlere İşçi Partisi'nden (PvdA), Adnan Tekin Kuzey Hollanda Eyaleti'nden 3. sırada, Hüseyin Erarslan ise 11. sıradan yer alıyor.

Adnan Tekin, "Bir önceki seçimde 7. sırada idim. Partim beni bu seçimlerde 3. sıradan aday gösterdi. Bu seçimlerde hem eyalet ve hem de su idaresi yönetimine oy kullanılacak. Bir oy diye ihmal etmemek lazım. Bir kişi vekalet yolu ile toplam 3 oy kullanabiliyor." dedi.

16 milyon nüfuslu Hollanda'da, yaklaşık 13 milyon seçmen var. Hollanda'da yaşayan 470 bin Türkün ise yaklaşık 230 bini oy kullanma hakkına sahip. 40 kadar partinin katılacağı seçim maratonunda 3 bin 500 civarında aday yarışacak. Hollanda'daki çeşitli siyasi partilerin listelerinde çok sayıda Türk kökenli aday yer alıyor.