Uluslararası Yardım Teşkilatı Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Asya Arama ve Kurtarma Ekibi, 7.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal’daki çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin ilk gününde yola çıkan ve zorlu bir yolculuktan sonra Malezya ve Bangladeş üzerinden başkent Katmandu’ya gelen Asya Arama ve Kurtarma Ekibi depremin etkili olduğu bölgelerde, çalışmalarına hız kesemeden devam ediyor. Başkent Katmandu ve çevresindeki kenar mahallelerinde yapılan arama kurtarma çalışmalarında, enkaz altında kalmış kurtarılmayı bekleyen depremzedelere ulaşmak için tüm ekip seferber olmuş durumda.

Birleşmiş Milletler (BM) koordinatörlüğünde bir dizi enkazda çalışma yapan 15 kişiden oluşan özel donanımlı ekip, önce görsel arama yapıyor. Daha sonra ise uzman Asya ekibi, özel aletler yardımıyla sismik dinleme gerçekleştiriyor. Tüm bu çalışmalardan sonra canlı belirtisi bulunmayan yerlerde enkazların kaldırılması iş makinelerine bırakılıyor.

Deprem bölgesindeki çalışmalarını ara vermeden sürdüren Asya Kurtarma Ekibi, özellikle enkaz altında kalmış depremzedelere ulaşmaya çalışıyor. Tecrübeli ekip Asya, ihtiyaca göre Nepal'de kalmaya devam edecek.