Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 2015 Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarı’nda, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kitapları okuyucular ile buluştu. Aynı zamanda Asya'nın en büyüğü olan fuara gelen kitapseverler, Hocaefendi’nin eserlerine büyük ilgi gösterdi. Hocaefendi'nin en çok ilgi gören kitabı ise Peygamber Efendimiz Muhammed (sas)'in hayatını anlatan Sonsuz Nur oldu.

Bu yıl 42'incisi düzenlenen fuarda, Hindistan-Türkiye Diyalog Vakfı (Indialogue Foundation) 5'inci kez yerini aldı. Indialogue Foundation standında Fethullah Gülen Hocaefendi'nin İngilizce, Hintçe, Urduca, Bengalce, Gujaratca, Kannada, Malayalam gibi birçok yerel dile çevrilmiş eseri bulunuyor. Standa uğrayan ziyaretçiler Hocaefendi'nin kitaplarının yanı sıra Bediüzzaman Said Nursi'nin Kur'an tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı, dua kitapları, Osmanlı fotoğraf albümleri ve hadis kitaplarına da yoğun ilgi gösteriyor.

Hindistan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Hindistan Milli Kitap Vakfı tarafından organize edilen fuara, toplam 30 farklı ülkeden 1500'den fazla yayınevi, dağıtımcı ve basım evi katılıyor. Kitap fuarının bu yılki onur konuğu ise Singapur.

Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarı'nın açılış töreni dün önemli isimlerin katılmasıyla başladı. Törene, Hindistan Milli Eğitim Bakanı Smriti Zubin İrani, Hindistan Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Lee Jon Gyu, Hintçe dil yazarı Dr. Narendra Kohli ve Malayalam dili yazarı A. Sethumadhavan geldi. Törende konuşma yapan Hindistan Eğitim Bakanı Smriti Zubin, her yıl olduğu gibi bu yıl da Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarı'nda dünyanın dört bir tarafından misafirleri ağırladıklarını dile getirdi.

HİNDİSTAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA "SONSUZ NUR" HEDİYE EDİLDİ

Stantları gezen Hindistan Milli Eğitim Bakanı Smriti Zubin İrani, Hint-Türk Diyalog Vakfı’nı ziyaret etti. Hint-Türk Diyalog Vakfı Başkanı Bilal Açıkgöz, Eğitim Bakanı Zubin'e, Fethullah Gülen’in Sonsuz Nur ve Amerikalı yazar Katharine Branning'in "Bir Çay Daha Lütfen" adlı kitabını hediye etti. Eğitim Bakanı, Hint-Türk Diyalog Vakfı’na başarılar dileyerek stanttan ayrıldı.

Hint-Türk Diyalog Vakfı Başkanı Açıkgöz, stantlarında 230'u aşkın değişik kitabın sergilendiğini dile getirdi. Açıkgöz standın Türkiye tarihi ve sufizm alanlarında ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kaleme aldığı kitaplardan oluştuğunu söyledi. Açıkgöz ayrıca, Hindistan’da en çok Sonsuz Nur kitabının ilgi çektiğini kaydetti.

Hindistan'da dün başlayan Asya’nın en büyük kitap fuarı, 22 Şubat'ta sona erecek.