Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 10 Mayıs’ta Karlsruhe’de düzenlediği miting sırasında, ATİB logosunun izinsiz kullanılmasını yargıya taşıma kararı aldı.

ATİB Genel Sekreteri Oğuzhan Erkmen yaptığı basın açıklamasında, “Bu tür kısa vadeli ucuz hesaplarla hep mücadele etmiş olan teşkilatımızın ne kadar haklı olduğu, bu son olayla bir kez daha teyit edildi. Müsebbiplerini kınıyor, gereğinin hukuk yoluyla yapılacağını kamuoyumuza saygıyla duyuruyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karlsruhe mitingi sırasında ATİB, DİTİB ve Milli Görüş (IGMG) logoları sanki organizasyona dahilmiş gibi kullanılmış, ancak daha bu kuruluşların logolarının kullanılacağından haberdar bile olmadıkları ortaya çıkmıştı. Miting sırasında sahne arkasında yer alan panoda bu logoların kullanılmasıyla yetinmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında da, “Bu güzel buluşmayı tertip eden tüm sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” demişti.

Bunun üzerine IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş ve Engin Karahan logolarının izinsiz kullanılmasını sosyal medyadan eleştirmişti. DİTİB Dış İlişkiler Müdürü Dr. Zekeriya Altuğ ve ATİB Genel Sekreteri Erkmen de logolarının izinsiz kullanıldığını doğrulamıştı. STK’lar bilhassa siyasi taraf gibi gösterilmelerinin Almanya’da oluşturabileceği olumsuz havadan şikayetçi olmuştu.

“SİYASİ TERCİHE MÜDAHALE TOPLUMU SÜRÜLEŞTİRMEKTİR”

Konuyu yargıya taşımaya hazırlandıklarını duyuran ATİB Genel Sekreteri Oğuzhan Erkmen yaptığı basın açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karlsruhe’deki programında teşkilatımızın kurumsal logosu izin alınmadan kullanılmıştır. ATİB kurulduğu andan itibaren politik bir angajmana girmeyeceğini ve sadece Avrupalı Türklerle ilgili çalışmalar yürüteceğini ilan etmiştir. Türkiye’deki siyasi partilerle ilgili çalışmalarımız bu temel esasa uygun olmak şartıyla yürütülmeye devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

“Demokrasinin gereği olarak hiçbir siyasi partiye tarafgir olmadığımız gibi karşıt olmamız da söz konusu değildir.” diyen ATİB Genel Sekreteri Oğuzhan Erkmen açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Maalesef daha önce de ATİB’i parti politikalarına malzeme etmek isteyenler oldu. İstismarcıların hak ettikleri cevabı alacaklarını kamuoyu ile paylaşmayı bir borç biliriz. ATİB mensupları siyasi tercihlerine müdahale edilmesini, toplumu sürüleştirmek olarak algılar.”