Yunanistan başkenti Atina’da ikamet eden Türkiye vatandaşları, genel seçimler için sandık başına gidiyor. Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosluğu'n kayıtlı 9 bin 100 civarındaki seçmen, bugün ve yarın kurulan sandıklarda oy kullanabilecek. Bir önceki seçime göre sandığa ilginin yüksek olduğu görüldü.

Türkiye’nin Atina-Pire Başkonsolosluğu’nda genel seçimler için bugün saat 10:00'da başlayan oy kullanma işlemi, 21:00'a kadar devam edecek. Bugün sandığa gidemeyen vatandaşlar, yarın da aynı saatler arasında oy kullanabilecek.

Atina-Pire Başkonsolosluğu'na kayıtlı yaklaşık 17 bin 300 Türkiye vatandaşından 9 bin 100'ünün oy kullanma ehliyeti bulunuyor. Atina’da yaşayan çoğunluğu İstanbul kökenli Rum ile Türk kökenli vatandaşların sabah saatlerinde sandıkların açılmasını ile birlikte tercihte bulunmak için sandık başına gittikleri görüldü. Olumsuz hava koşulları sebebiyle önceki seçimlerde bahçeye kurulan sandıklar, bu defa konsoloslukta küçük bir mekana kuruldu. Oy kullanma işlemi öncesi vatandaşların pasaport ya da kimlik bilgileri kontrol ediliyor. Bazı ailelerin çocuklarıyla sandık başına gittikleri görüldü. İlk gün oy kullananlar arasında Atina'da ikamet eden Zaman Gazetesi yazarı Herkül Millas da yer aldı.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Büyükelçi Kerim Uras, "Bütün vatandaşlar için yurt dışında oy kullanmak güzel bir gelişme oldu. Atina'da 10 bin kadar vatandaşımız var. İlk seçimlerde maalesef ilgi çok yüksek değildi; çünkü yurt dışında oy kullanılan ilk seçimdi. Bu sefer daha yüksek olduğunu sevinerek gördüm. Bu da demokrasimiz bakımından sevindirici bir gelişme." ifadelerini kullandı.

"Bütün vatandaşlarımız bayram havasında geliyor oyunu kullanıyor." diyen Uras, "Başkonsolosluğumuz da çok güzel bir düzenleme yapmış. Bütün görev alanlara teşekkür ediyorum. Sizlere de değerli arkadaşlar geldiğiniz için çok teşekkürler." dedi.

Atina'daki seçimleri AK Parti ve HDP müşahitleri de izliyor.

Yunanistan'da 7 Haziran seçimlerinde 719 seçmen YSK'nın belirlediği takvim çerçevesinde sandık başına gitmişti.