Yunanistan'ın başkenti Atina'da Yunan ve Türk turizm acenta birliklerinin katıldığı bir çalıştay düzenlendi. Türkiye'nin turizm destinasyonlarının tanıtıldığı toplantıda, komşu iki ülkenin turizm işbirliği de konuşuldu.

T.C. Atina Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Türk Hava Yolları (THY), TURSAB ve Yunanistan Turizm ve Seyahat Acentaları (HATTA) işbirliğinde gerçekleşen "Türk Turizm Destinasyonları ve Turzimde Türk ve Yunan İşbirliği" konulu çalıştay, Atina merkezindeki Bütük Britanya Otel'inde yapıldı.

Başkent Atina'da Türkiye temalı turizm çalıştayına onlarca kişi katılırken, tanıtım çalışmalarının ardından Türk ve Yunan turizm girişimcileri arasında ikili görüşmeler yapıldı.

Etkinliğe Türkiye'nin Atina Kültür ve Tanıtma Müşaviri Aslı Gündoğdu Aksungur'un yanı sıra Yunanistan Turizm ve Seyahat Acentaları Başkanı Lisandros Tsilidis, Türkiye'den TÜRSAB Başkan Danışmanı Ertuğrul Karaoğlu, TÜRSAB Gaziantep BYK Başkanı Figen Akan, Kurumsal İlişkiler Direktörü Ela Atakan ve Kurumsal İlişkiler Departmanı’ndan Gülberk Aşyapar katıldı.

TÜRSAB temsilcileri iki ülke turizm ilişkileri konusunda yaptıkları konuşmalarda son yıllarda Türkiye'den komşu Yunanistan'a olan turist akışının 1 milyon sınırına dayandığını vurguladı.

Çalıştayda kongre turizmi ve etkinlikleri, Gaziantep mutfağı ve gastronomi turizmi konularında birer sunum gerçekleştirildi. Türkiye'nin turizm potansiyelinin hazırlanan videolar eşliğinde anlatıldığı programda, Yunanistan ile işbirliği alanları da masaya yatırıldı. İzmir mutfağı ve gastronomi turizmi de ele alınan başlıklar arasında yer aldı.