Yunanistan'ın başkenti Atina'da Türkiye ve Almanya vatandaşı olan iki kişi, terör şüphelisi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Başkent Atina'nın Pangrati semtinde 56 ve 47 yaşlarındaki Türkiye ve Almanya vatandaşı iki kişi polis tarafından gözaltına alındı. Yunanistan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, terör suçlamasıyla haklarında 'Avrupa tutuklama emri' bulunan yabancı uyruklu şüphelilerin Yunan ve Alman yetkililerinin işbirliği sonucunda yakalandıkları ifade edildi.

Almanya vatandaşı hakkında Almanya ve Fransa'nın tutuklama kararı çıkarttığı belirtilen açıklamada, terör suçlaması yöneltilen Türkiye vatandaşı hakkında ise Almanya'nın 'Avrupa tutuklama emri' çıkarttığı kaydedildi.

Atina savcılığı, 15 Nisan'da gözaltına alınan Alman vatandaşının iade edileceği tarihe kadar cezaevine gönderilmesini kararlaştırırken, bugün yakalanan Türk kökenli kişinin ise yarın savcılığa sevk edileceği duyuruldu.

Yunan basın yayın organları, terör şüphelilerinin IŞİD ile bağlantılı oldukları için değil, muhtemelen aşırı sol terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandıklarını yorumunda bulundu.