Yunanistan'ın başkenti Atina'da Ermeniler, 1915 olaylarının 100'üncü yılı kapsamında parlamentonun karşısındaki Sintagma Meydanı'nda 'soykırım sergisi' açtı. Kurulan çadırda çeşitli sloganların yer aldığı afişler sergilenirken, kitap ve tişörtler satışa sunuldu.

Başkent Atina'da bu yıl da Yunanistan'daki Ermeni gençler tarafından kurulan 'soykırım çadırı'nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yunan parlamentosunun karşısındaki Sintagma Meydanı'nda birkaç gün önce kurulan çadırda fotoğraf sergisinin yanı sıra kitap ve tişört satışı da yapılıyor. Türkiye aleyhine sert ifadelerin kullanıldığı afişler de sergileniyor. Türkiye'nin 1,5 milyon Ermeni'yi sözde soykırıma tabi tuttuğu iddia ediliyor.

BÜYÜKELÇİLİĞE YÜRÜYÜŞ

Öte yandan her yıl 24 Nisan'da Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ne gerçekleştirilen yürüyüşe bu yıl yoğun katılım olması bekleniyor. Yürüyüş, akşam üzeri gerçekleşecek. Yunan polisinin saatler öncesinden büyükelçiliğe çıkan sokak ve caddeler üzerinde muhtemel gerginlikleri önlemek için çok sayıda çevik kuvvet otobüsü ile barikat kurmaya hazırlandığı gözlendi.

Polisin, Ermeni gençlerin temsilcilerine protesto bildirisini Türkiye Büyükelçiliği duvarına yapıştırmalarına izin vermesi bekleniyor.

Yunanistan Parlamentosu 1996 yılında Ermeni tehcirini 'soykırım' olarak tanımıştı.