Avrupa’da Almanya dahil 22 ülkede bugün radar kontrolleri yapıldı. Almanya’da 7 binden fazla noktada gerçekleştirilen hız kontrollerinde 13 bin polis görev aldı. Çoğu eyalette 24 saat süren kontroller hakkında ön bilgilendirme ve uyarılar yapılmasına rağmen hız radarlarına yakalananların sayısı yüksek oldu.

Başkent Berlin ve Brandenburg eyaletinde kontrollerin başladığı ilk iki saatte onlarca sürücü hız radarlarına yakalandı. Brandenburg’un başkenti Potsdam’ın batısında 20 sürücü hız sınırını 20 km/s aştı.

Radar maratonu çerçevesinde özellikle yuva, yerleşim yerleri ve kazaların çok kayıtlara geçtiği bölgelerde kontroller yapıldı. Berlin’de 280 yerdeki hız kontrol birimlerinde bin 650 polis görev yaptı. Brandenburg’da ise 300 değişik noktada kontrol cihazları kuruldu. Hız kontrollerinin Bavyera eyaletinde ise bir hafta süreceği açıklandı.

Almanya'da geçen yılda da ‘radar maratonu’ yapılmış, tüm uyarılara rağmen 93 binden fazla sürücü hız sınırını aşarak hız radarına yakalanmıştı. Ülke genelinde geçtiğimiz yıl meydana gelen trafik kazalarında ise 3 bin 350 kişi hayatını kaybetmiş, bu kazaların çoğunluğu aşırı hızdan dolayı meydana gelmişti. Sürücüler, izin verilen hız sınırını 21 km/s'den fazla aşınca para cezasının yanında puan cezası da alıyor.