Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap asıllı turiste deveye binme heyecanlarını Antalya'nın Alanya ve Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde yaşıyor. Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE), Tunus, Fas, Katar, Irak, Filistinli ve Suriye asıllı İngiltere, Norveç, Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa, Finlandiya, Danimarka ve İsveç'te yaşayan Araplar, Avrupa'ya gitmeden önce ülkelerinde çocukluk ve gençliklerinde deveye binme heyecanını tatile geldikleri Türkiye'de Antalya'da çıkartıyor.

Avrupa'da yaşayan Arap turistler Manavgat Side ve Alanya'da çıktıkları deve turlarına çocuklarının da küçük yaşta deveye binmesi öğrenmesi için ailecek tura katılıyorlar. Londra'da bir bilgisayar firmasında çalışan Mısır asıllı İskenderiyeli İsmail Salih Müslüm, çocukluk yıllarında Mısır'da çok deveye bindiğini söyledi. Manavgat'ta ailecek deveye bindiğinde çocukluk günlerine gittiğini belirten Müslüm, "Avrupa'da beni çocukluğuma götürecek ortam yok. Develeri görünce çocukluğuma gittim ve kızım Esma Hafsa, Zeliha ve oğlum Ahmet ve eşim Safiye ile birlikte deve üstünde tur yapmanın sevincini yaşadım. Çocukluğuma gittim." diye konuştu.

Deve turcusu Bayram Yıldız, deve turlarına en fazla ilgiyi Avrupalı ve İskandinav ülke turistlerinin gösterdiğini söyledi. Alanya Deveciler Derneği Başkanı Kadir Koca da yaptığı açıklamada, Alanya'da deve turlarını kültür tanıtımı öncelikli gördüklerini söyledi. Koca, Avrupalı turistlerle deve turlarıyla öncelikli olarak bölgede Yörük-Türkmen hayatını tanıttıklarını, çöl hayvanı olarak bilinen devenin Yörüklerin de hayatını vazgeçilmez bir bineği olduğunu bütün turistlere gösterdiklerini kaydetti.