Avrupa Gazeteciler Birliği (Association of European Journalists) Başkan Yardımcısı William Horsley, “AKP hükümeti, gücünü kötü yönde kullanmaya yönelik teşebbüslerine ve terör yasalarını suistimal ederek medyayı susturmaya yönelik politikalarına derhal son vermelidir.” dedi.

William Horsley, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı yazılı açıklamada, medya kuruluşlarına yapılan polis baskınlarının, "siyasi motivasyonlu ve siyasi otoritenin erken seçim öncesi, devlet gücünü suistimal ederek kendi avantajı yönünde kullanmaya teşebbüs etmesi" olarak göründüğünü söyledi.

Horsley, hükümetin son dönemde gazetecileri hukuksuz bir şekilde tutuklayarak, internete sansür uygulayarak, devlet yetkililerinin hesap vermesini tabii olarak isteyenlere gözdağı vererek gücünü istismar ettiğine dikkat çekti. Horsley, "Türk hükümeti, gücünü kötü yönde kullanmaya yönelik teşebbüslerine ve terör yasalarını hatalı şekilde yorumlayarak medyayı susturmaya yönelik politikalarına derhal son vermelidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin medya özgürlüğü ve çeşitliliği konusundaki uluslararası sözleşmelere hâlâ bağlı bulunduğuna dikkat çeken Horsley, “Bu sözleşmelere aykırı olarak, muhalif sesleri susturmak ve kontrol altına alma teşebbüsleri kesinlikle kabul edilemez.” ifadelerine yer verdi.