Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı (EFJ) Başkanı Mogens Blicher Bjerregard, Koza-İpek Grubu'na yönelik polis baskına sert tepki gösterdi. Bjerregard, "Basın özgürlüğünün olmadığı yerde diktatörlük vardır. Türkiye uzun süredir sistemli olarak basın ve ifade özgürlüğünü ihlal ediyor." dedi.

Mogens Blicher Bjerregaard, Türkiye’de basına yönelik saldırıların artık çok ciddi boyutlara ulaştığını ve federasyon olarak gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini belirterek, "Buradan Avrupa’daki iktidarlara seslenerek, basın özgürlüğünü yok etmeye çalışan Türkiye’ye sert tepkisini ortaya koymasını istiyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasi yoktur, diktatörlük vardır." dedi.

Türkiye’de iktidarın, hoşuna gitmeyen basın mensuplarını hapse attığını belirten EFJ Başkanı Bjerregaard, "Türkiye hükümeti Türk gazetecileri hapse atmaktan tatmin olmamış olacak ki dün 3 İngiliz gazeteciyi gözaltına aldı. Bu davaları yakından takip ediyoruz. Her platformda bunu dile getirirken, Türkiye’de baskıya uğruyan basın mensuplarının yanında olduğumuzu ifade ediyorum. Ve son olarak da tüm demokratik örgüt ve kurumları basın mensuplarına ve organlarına destek olmaya çağırıyorum." açıklamasını yaptı.