Avrupa Gazeteciler Federasyonu (FEJ) Başkanı Mogens Blicher Bjerregard, Türk makamlarının gazetecilere yönelik kınanması gereken ve rahatsız edici davranışlara devam ettiğini belirtti ve gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi.

Aynı zamanda Danimarka Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Mogens Blicher Bjerregard, Türk politikacıların basının ve gazetecilerin işlevini anlamamakta ısrar ettiğini vurguladı. Cihan'a yazılı açıklama gönderen Bjerregard, "Basında özgürlük ve çok seslilik; aramalar, gözaltılar ve hapise atmakla değil; eleştiren ve muhalif duran basın sayesinde gerçekleşir. Eleştiren ve açık toplum olunması yönünde çalışan basın sayesinde toplumda demokratik değerler hem azınlıklar hem de çoğunluk için hayata geçer." dedi.

Bjerregaard, Türk hükümetine şu çağrıyı yaptı: "Basın özgürlüğüne sadece kağıt üzerinde değil pratikte de saygılı olduğunuzu gösterin. Bunu gerçekleştirmediğiniz takdirde, Türkiye başbakanının Paris’te Charlie Hebdo saldırısı sonrası düzenlenen basın özgürlüğü yürüyüşe katılmasının hiçbir anlamı kalmamış demektir."