Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali (EYOF2015) Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te görkemli açılış töreniyle başladı.

Tiflis'te 23 bin seyirci kapasiteli Mikhail Meskhi(Lokomotiv) Stadyumu'nda milli marş eşliğinde göndere çekilen Gürcistan bayrağının ardından, ülke milli takımlarının geçit töreni düzenlendi. Bayraklarla sahneye çıkan sporcular töreni izlemeye gelenlerden uzun süre alkış aldı.

Törende konuşma yapan EYOF2015i Gürcistan Organizasyon Komite Başkanı Aleksi Akhvlediani, ülkesinde ilk defa böyle bir festivalin düzenlendiğini ve çok heyecanlı olduklarını bildirdi. Sporcular için her türlü imkan sağladıklarını vurgulayan Akhvlediani, festivale katılan sporculara başarılar dilediğini ve katılımcılara teşekkür ettiklerini kaydetti.

Konuşmasına genç sporcuları selamlamasıyla başlayan Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) Başkanı Patrick Hickey de, organizasyon için yetkililere teşekkür ettiğini ifade etti. Avrupa gençlerinin Tiflis`i aydınlatacağını söyleyen Hickey, spor alanında söz konusu festivalin Gürcistan`ı daha ileriye götüreceğini savundu.

Konuşmaların ardından olimpiyat marşı eşliğinde göndere çekilen Olimpiyat Bayrağı'nın ardından, açılış töreni çeşitli sanatçıların sahne performansı ile devam etti. Daha sonra Olimpiyat Meşalesinin getirildiği açılış töreninde, meşale Gürcistan`ın olimpik şampiyonları tarafından taşınarak olimpiyat ateşi alevlendirdi. Piano, milli dans grupları ve sanatçıların seslendirdiği müzikle daha da canlanan açılış töreni, gece rengarenk havai fişek gösterisi ile son buldu.

EYOF2015'E TÜRKİYE 102 SPORCU İLE KATILIYOR

Türkiye, festivale artistik cimnastik, atletizm, basketbol, bisiklet, judo, tenis, yüzme ve voleybol dallarında 51 kız ve 51 erkek sporcudan oluşan toplam 102 sporcu ile katılıyor.

Türkiye basketbol erkeklerde A Grubu'nda Litvanya, Gürcistan ve Bosna Hersek, kızlarda B Grubu'nda Çek Cumhuriyeti, Gürcistan ve Belçika ile karşılaşacak. Türk Milli Voleybol Takımları ise erkeklerde İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan, kızlarda da Rusya, İtalya ve Gürcistan ile aynı grupta yer alıyor.