Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Yardımcısı Federica Mogherini ile dün yaptığı görüşmede hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü ile ilgili sorunların da ele alındığı bildirildi.

Avrupa Komisyonu adına açıklama yapan bir sözcü, günlük olağan basın toplantısında sorulan bir soru üzerine Davutoğlu-Juncker görüşmesi hakkında bilgi verdi. "Türkiye, AB için önemli bir ortak." diyen sözcü, görüşmenin AB-Türkiye ilişkilerini ele almak için güzel bir fırsat olduğunu söyledi. Görüşmede başta katılım müzakereleri olmak üzere, hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü ile ilgili sorunların ele alındığını ifade eden sözcü "Paris terör saldırıları ışığında, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü gibi temel değerlerimizi savunma kararlılığımız daha da artmıştır." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun ise Avrupa Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu başkanları ile "AB-Türkiye ilişkilerinin ve ortak çıkarların önemini tam olarak yansıtacak şekilde" düzenli irtibatın kurulmasının önemine dikkat çektiği aktarıldı.