Avrupa Konseyi'ne üye 47 ülkeden 12 belediyeye verilen "Avrupa Diploması" ödülüne bu yıl Türkiye'den iki belediye sahip oldu. İstanbul'un Büyükçekmece ve İzmir'in Karşıyaka belediyelerine ödülleri dün Strasbourg'da düzenlenen törenler teslim edildi.

Ödül töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış, "Bir Avrupa kenti olan Büyükçekmece'nin layık olduğu bütün ödülleri teker teker almaktayız. Büyükçekmece Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada örnek çalışmalarını ve projelerini sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Ödül, Büyükçekmece Belediyesi'nin Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin programlarına katılımı, uygulamaları hakkında bilgilendirme günleri düzenlemesi, "Avrupa Günü Kutlamaları" etkinlikleri, "Avrupa Yerel Demokrasi Haftası" kapsamında yaptığı başarılı faaliyetleri ve "12 Yıldız Şehir" unvânına sahip olması kriterleri göz önünde bulundurularak verildi. Özellikle de Büyükçekmece Belediyesi'nin, AB'ye üye kardeş şehirleriyle olan ikili ilişkileri ve ortak projeleri, uluslararası ilişkilerdeki aktif ve lider rolü ödülde önemli bir etkin oldu.

"AVRUPA'YI KARŞIYAKALI YAPTIK"

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Avrupa’yı Karşıyakalı yaptık ve çalışmalarımızın dikkat çekmesi bizleri mutlu ediyor." dedi.

Karşıyaka Belediyesi, katıldığı uluslararası projeler, kardeş kentlerle kurduğu iyi ilişkiler ile sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları neticesinde ‘Avrupa Diploması’ ile onurlandırıldı.

Avrupa’nın ‘en büyük kent ödülü’ sayılan ‘Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan Avrupa Diploması; belediyenin geçen yerel seçimlerden bu yana sürdürdüğü Avrupa düzeyindeki çalışmaları, kardeş şehir ilişkileri, uluslararası kuruluşlara üyelikleri, dayanışma faaliyetleri, kentsel, çevresel, sosyal ve kültürel alanlarda örnek teşkil eden uygulamaları, çocuk ve gençlere yönelik hizmetleri sayesinde Karşıyaka'ya verildi. Bu yıl Avrupa Diploması’na layık görülen 12 belediyeden biri olan Karşıyaka, bu ödülle Ege Bölgesi’ndeki ilçe belediyeleri arasında da bir ilki gerçekleştirmiş oldu.