Fransa'nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırısının ardından Avrupa'nın genelinde artan güvenlik önlemleri, polisin yükünü artırdı. Alman yetkililer, muhtemel terör tehditleri için emniyetin her zaman teyakkuzda olduğunu, ancak bunun diğer emniyet ve asayiş hizmetlerini aksatmayacak şekilde olması gerektiğinden dolayı yükün artığına dikkat çekti.

Bu bağlamda Baden-Württemberg Eyalet Kriminal Dairesi’nde (LKA) İslam uzmanları ile bilişim teknolojisi uzmanlarından oluşan 100 kişilik yeni bir ekip kuruluyor. Eyalet Anayasayı Koruma Dairesi’ndeki (LfV) değişikliğin hangi kapsamda olacağı konusunda ise tartışmalar devam ediyor. SPD, eyalet istihbarat teşkilatının güçlendirilmesini talep ederken, Yeşiller geçmişte yaşanan skandallar nedeniyle öncelikle istihbarat teşkilatının reformdan geçirilmesinden yana.

Eyaletin tecrübeli politikacılarından CDU Eyalet Teşkilatı Başkanı Thomas Strobl ise daha güçlü bir istihbarat teşkilatına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Strobl’e göre bu ihtiyaca rağmen terör saldırılarının olduğu bir dönemde istihbarat konusunda anlaşmazlık yaşanması kabul edilebilir bir durum değil.