Avrupalı genç turistler, Antalya'da yazın, yaşlılar sonbaharda ve çocuklu turistler ise ilkbaharda tatil yapıyor. Gençler Antalya'ya bronzlaşmaya, yaşlılar ise dinlenmeye geliyor.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölgedeki turist yoğunluğunun dörtte üçünü Avrupalı turistlerin oluşturduğunu söyledi. Avrupalı, çocuklu turistlerin genelde ilkbaharı tercih ettiğini belirten Aydoğan, yazın ise deniz, kum ve güneş turizmine bağlı olarak gençlerin tatil yaptığını anlattı. Aydoğan, "Ortayaş ve yaşlı Avrupalı turistler, tatil için havaların serinlemesini bekliyor. Özellikle havaların eylül ayında serinlemesiyle bölgemize Alman emekli turistlerin talebi yüksek oluyor. Yaşlı ve emekli Avrupalılar sıcak ve nemli hava yerine serin havada tatil yapmayı tercih ediyor. " diye konuştu.

Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford Belediye Başkan Yardımcısı Hans Zedler, 6 yıldır tatilini havalar serinleyince Manavgat'ta ailecek yaptıklarını söyledi. Antalya'nın yaz sıcağının Alman emekli turistleri etkilediğini belirten Zedler, gençlerin ise denizde yüzerek ya da güneşte yanarak bronzlaşmak için tatillerini yazın yaptıklarını aktardı.