Sabah saatlerinde Ankara’da meydana gelen patlama dünyanın gündemine oturdu, Avrupa’dan siyasetçiler ve Parlamento gruplarından ardı ardına kınama ve taziye mesajları iletiliyor. Avrupa Parlamentosu'ndaki Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) grubu saldırıyı en ağır şekilde kınadıklarını açıkladılar.

Avrupa Parlamentosu'nda en büyük ikinci grup olan S&D adına açıklama yapan Dış İlişkiler Koordinatörü Richard Howitt, saldırıyı kınadı.

Richard Howitt, daha önce Suruç’ta Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun basın açıklaması sırasında 32 kişinin öldüğü ve Diyarbakır’da HDP’nin seçim öncesi mitinginde 3 kişinin öldüğü saldırılarla son terör eylemi arasındaki benzerliğe dikkaat çekti ve tırmanan şiddeti "Türk hükümeti ve PKK arasındaki barış sürecinin bozulmasın" bağladı.

Richard Howitt, “S&D grubu olarak bu terör eyleminin kimler tarafından yapıldığı, kimin ihmal veya eylemi kolaylaştırması söz konusu ise soruşturulmasını talep ediyoruz.” dedi. Howitt, tüm tarafları ve özellikle Türk hükümetini, 1 Kasım’da yapılacak Parlamento seçimlerinin adil bir şekilde yapılması için acil adımlar atmaya davet ettiklerini vurguladı.