Avrupalı turistler, deveye binme korkusunu Antalya'nın Alanya ve Manavgat ilçelerinde yeniyor.

Antalya'ya tatile gelen Avrupalı ve İskandinav ülke turistleri, çöl hayvanı olarak bildikleri deveyi Alanya ve Manavgat'ta görünce şaşırıyor. Manavgat ve Alanya'da deve turcuları, Toroslarda Yörük hayatını anlatmak için 2 ilçede deve turları düzenleyerek Türkmenlerin hayatında devenin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor.

Alanya Deveciler Turizm Derneği Başkanı Kadir Koca, çoğu Avrupalı turistin deveye binme korkusunu Antalya'da deveye binerek yendiğini söyledi. Turistlerin en fazla deveye bindiklerinde devenin kalkma anında korktuklarını belirten Koca, devecilerin turistlere İngilizce, Almanca ve Rusça telkinlerle korkularını yenmelerinde yardımcı olduğunu kaydetti.

Turistlerin deveye ilk bindiğinde düşme korkusu yaşadığını bindikten sonra kalkmada düşmediğini görünce de hoşnut kalarak tur yaptığını vurgulayan Koca, "Deve turlarına en fazla bölgemizde İskandinav ülke turistleri ilgi gösteriyor. Turistlerin deveye binme korkularını deveye dokunarak severek yenmeye çalışıyoruz. Çok sayıda Norveçli, Danimarkalı, Alman, İsveçli ve Finlandiyalı turist deveye binme korkusunu yendikten sonra ikinci defa binme yaptı. Deve turları Antalya'da yörük kültürünü tanıtma adına önemli bir boşluğu dolduruyor." diye konuştu.