Uluslararası Dil ve Kültür Olimpiyatları'na kapılarını açan Avustralya'da, sevgi çocukları ülkenin en tepe isimleri tarafından ağırlanıyor. Ülkenin Genel Valisi (cumhurbaşkanı) Peter Cosgrove’dan sonra, 13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için ülkeye gelen sevgi çocuklarını Parlamento'daki çalışma ofisinde kabul eden Avustralya Başbakanı Tony Abbott, "Yaptığınız bu anlamlı faaliyet her türlü barışa katkı sağlıyor." dedi.

13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Avustralya ayağındaki program, renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Çokkültürlülüğün devlet politikası olarak yürütüldüğü Avustralya, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sevgi çocuklarını bağrına bastı. Abbott tarafından sıcak bir şekilde karşılanan sevgi çocukları, Başbakan'a unutulmaz anlar yaşattı.

ÖĞRENCİLERLE TEK TEK İLGİLENDİ, ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Federal Parlamento’daki çalışma ofisinde, öğrenci ve yöneticileri çok samimi şekilde karşılayan Başbakan Abbott, çokkültürlülüğün önemine işaret ederek, bir arada ve barış içinde yaşamaya dikkat çekti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle tek tek ilgilenen ve ülkeleriyle ilgili çeşitli sorular soran Abbott, bu güzel çalışmalardan dolayı emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

İlk kez Avustralya’nın Melborune şehrinde gerçekleşen 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin, kendi ülkesinde yapılmasından ayrıca büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Federal Başbakan Tony Abbott, öğrencileri kabulü sırasında "Bu güzel gruptan hanginiz güzel bir şarkı söyler?" diye sordu. Bunun üzerine öğrenciler hep birlikte İngilizce ve Türkçe olarak "Dünyanın Renkleri" şarkısını söyledi.

Başbakan, öğrencilerin performansından sonra çocukları alkışlayarak tebrik etti. Ortaya çıkan tablodan çok etkilendiğini ifade eden Abbott, "Yaptığınız bu anlamlı faaliyet her türlü barışa katkı sağlıyor. Böyle farklı ülke çocuklarının, ‘barış’ ismini taşıyan güzel bir şarkıyla dünya barışına katkı sağlaması ise çok ayrı bir anlam ifade ediyor." dedi.

Daha sonra öğrencilerin hediyelerini kabul eden Başbakan, nisan ayında, Anzak törenleri nedeniyle Türkiye’de bulunduğunu hatırlattı. Ziyareti sırasında, İstanbul'da Kapalıçarşı başta olmak üzere önemli bazı mekânları gezme imkânı bulduğunu belirten Abbott, Türkiye'deki 'güzel eserlerden' etkilendiğini belirtti.

KIRGIZ KALPAĞI ESPRİSİ

Ziyaret sırasında sevgi çocukları tarafından Başbakan Abbott'a çeşitli hediyeler takdim edildi. Türkiye’den gelen öğrenci, Abbott’a Kütahya seramiğinden yapılan vazoyu hediye etti. Kırgızistan’dan gelen bir öğrenci ise Başbakan’a ülkesinden getirdiği geleneksel kıyafet ‘çapan’ ve Kırgız kalpağını giydirdi. Hediyelerden dolayı ayrıca memnun kaldığını hatırlatan Avustralyalı Başbakan, espri yaparak, "Ülkemiz kış sezonunu yaşıyor, bu nedenle hediye ettiğiniz kalpak ve çapanla şimdi kafam daha korunaklı." ifadesini kullandı.

Avustralya’da uzun yıllar başarılı eğitim hizmetleri ile dikkat çeken Sirius Eğitim Kurumları tarafından organize edilen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne 19 ülkeden yaklaşık 60 öğrenci katılıyor. Festivale gelen öğrenciler ülkenin tarihi ve turistik mekanlarını yakından tanıma fırsatı da elde etti.