Avustralya'da kamp yapılan bir ormanda kaybolan 11 yaşındaki otistik çocuk, 4 gün sonra polisler tarafından sağ olarak bulundu. Çocuğun kötü bir zemine sahip ormandan sağ olarak kurtulması ise 'mucize' olarak adlandırıldı.

Avustralya'daki Lake Eildon Ulusal Parkı'nda oyun oynarken Cuma günü kaybolan Luke Shambrook adındaki otistik çocuk, 4 gün geçmesine rağmen ormanlık alanda bulunamamıştı. Arama-kurtarma çalışmalarında polis helikopterleri tarafından fark edilen Shambrook, parktan 3 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda görüntülendi. Helikopterdeki polisler tarafından ekipler, hemen otistik çocuğun bulunduğu alana yönlendirildi. Çocuğun 4 gün geçmesine rağmen sağ olarak kurtarılması polis ekiplerince 'mucize' olarak nitelendirildi. Hemen hastaneye kaldırılan Shambrook'un vücudunun su kaybına uğradığı, hipotermi ve dehidratasyon rahatsızlıklarının olduğu belirtildi.

Victoria'daki operasyonu yürüten Rick Nugent, kurtarma hakkında "O bazı yönleriyle bir mucize" ifadesini kullandı. Operasyonun yapıldığı arazinin çok kötü olduğunu dile getiren Nugent, aynı zamanda havanın da çok soğuk olduğunu belirtti. Çocuk bulunmadan önce bu sabah da yağmurun yağdığına dikkat çeken Nugent, Shambrook'un direncini şu sözlerle övdü: "11 yaşındaki bir çocuk otistik ile mücadele ediyor. O cesur, çabuk toparlayan ve güçlü bir genç adam."

Öte yandan, bulunan 11 yaşındaki Shambrook'un saklanmayı ve suyu sevdiği bildirildi.