Avustralya'da, Anzak törenleri için 1 kilometre uzunluğunda el işi 200 bin adet gelincik çiçeği yapılıyor.

Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü için her gün yeni bir çalışma yapan Avustralyalılar, şimdi de el yapımı 200 bin gelincik çiçeği hazırlıyor. El yapımı gelincik çiçekleri, 1 kilometrelik bir mesafeye ulaşacak. Lynn Berry ve Margaret Knight isimli sanatçıların öncülük ettiği proje için gerekli olan gelincikler törene yetiştirilmeye çalışılıyor.

Şu ana kadar 170 bin tanesi hazırlanan el yapımı gelincik çiçekleri için çok sayıda Avustralyalı gönüllü olarak çalışıyor. Projeyi organize eden Margaret Knight ve Lynn Berry isimli bayanlar, "İlk başladığımızda hedefimiz 5 bin gelincik çiçeğiydi. Ama toplumdan çok büyük destek aldık." dedi.

Ellerinde bitmiş 170 bin tane çiçek olduğunu belirten Knight "Hedefimiz 200 bin el yapımı gelincik çiçeğine ulaşmak. Bunlarla 1 kilometrelik bir yol gidebiliriz. Bu gelincik çiçeklerini uzun ağlar üzerine işleyerek, Melbourne şehrinde büyük gelincik çiçeği tarlaları oluşturacağız. Bu çok güzel bir proje olacak. Ayrıca her bir gelincik çiçeği farklı insanların elinden çıktığı için, hiçbir çiçek diğerinin aynısı olmayacak." ifadelerini kullandı.

El işi binlerce gelincik çiçeği, ANZAK günü Melbourne şehir merkezindeki Federasyon Meydanı’nda sergilenecek.