Avustralya'da Queensland Eyaleti’nin başkenti Brisbane’da Göçmen Müzesi’nde düzenlenen bir programa katılan Göçmen Bakanı Peter Dutton’a iki ayakkabı fırlatıldı. Bakan ilk ayakkabıdan kurtulmayı başardı ve ikincisini de havada yakaladı.

Bahçıvan olduğu belirtilen ayakkabı sahibi David Sprigg, ayakkabıyı hükümetin sığınmacılara karşı uyguladığı politikaları protesto etmek için fırlattığını belirtti.

Olay sonrasında bir açıklama yapan Federal Göçmen Bakanı Dutton, “Biz bir demokrasiyiz. Uyguladığımız sıkı sınır koruma politikalarını herkes onaylamıyor olabilir. Bu çok doğal. Bu yapılan aptalca bir hareketti. Fakat ben birincisinde kurtuldum ve ikincisini havada yakalamayı başardım.” dedi.

Caboolture, Batı Ocean View bölgesinde yaşayan ve 33 yaşında olduğu belirtilen David Sprigg ise ayakkabı fırlatma nedeniyle gözaltına alındı.

Sprigg, “Göçmen Bakanı Peter Dutton’un bir yandan sığınmacılara 'hoşgeldiniz' diyen bir programa katılıp, öte yandan hükümetinin hiçbir suç işlememiş olan sığınmacıları süresi belirsiz bir şekilde mülteci kamplarına kapatmaya devam etmesini ve sığınmacı teknelerinin denizin ortasında geri döndürülmesini doğru bulmuyorum.” ifadesini kullandı.

Polis eşliğinde olay yerinden çıkarılan Sprigg, bu ay içinde toplumu rahatsız etmek suçuyla Brisbane mahkemesine çıkarılacak.