Avustralya'daki Aborjinler, atalarına ait olan tarihi kalıntıların korunabilmesi amacıyla bölge sakini vatandaşların daha hassas olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Avustralya’nın Başkenti Canberra’da bulunan, Canberra Bölgesi Geleneksel Mirasçıları isimli Aborjin kurumu söz konusu açıklamayı, taşlar üzerindeki Aborjinlere ait bazı yazıların, çamaşır suyuyla silindiğinin ortaya çıkması üzerine yaptı.

Kurumun yaptığı açıklamaya göre, Canberra’da Abojinlerin atalarına ait kalıntıların bulunduğu 3500 tarihi mekan var. Bu kalıntıların pek çoğu, Canberra şehir merkezine yakın alanlarda bulunuyor. Bazı alanlar ise evlerden sadece birkaç metre mesafede.

Aynı zamanda kendisi de bir Aborjin olan Bölgesel ve Belediye Alanları Hizmetleri görevlisi Adrian Brown, kayalar üzerine yazılmış Aborjinlere ait yazı ve işaretlerin, çamaşır suyuyla silinmiş olmasının kasıtlı bir girişim olduğunu zannetmediklerini belirtti. Brow, “Anlaşıldığı kadarıyla birileri bu yazıların yer aldığı kayaları temizlemek istemiş; ancak bunu yaparken yazıları silmiş. Bu bölgelerin bizler için taşıdığı kutsal değeri bilmemiz gerekiyor. Bu eserleri gezerken sadece bakmakla yetinelim ve onları gelecek nesillere en güzel şekilde aktaralım.” ifadelerini kullandı.