Queensland Eyalet milletvekili Billy Gordon’un herkesten sakladığı suç dolu geçmişi İşçi Partisi’ni zor durumda bıraktı. Bir milletvekili fazlasıyla geçen ay seçimleri kazanan parti, Gordon'un azledilmesi durumunda iktidardan düşecek.

Gordon işlediği suçlarla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, 1980’lere kadar uzanan, haneye tecavüz, topluma rahatsızlık vermek, göz hapsi ve kefaletle serbest bırakılma kurallarını ihlal suçlarını kabul etti. Queensland Cook bölgesi milletvekili Gordon’un hakkında annesine karşı uyguladığı şiddet nedeniyle alınmış bir de tutuklama kararı var. Ayrıca boşandığı eşine çocukları için vermesi gereken nafakayı ödemiyor.

Milletvekili Gordon’un bugüne kadar sakladığı suçları nedeniyle eyalet parlamentosunda İşçi Partisi zor anlar yaşıyor. Eyalet Başbakanı Annastacia Palaszczuk ise Gordon’un geçmişinden haberdar olmadıklarını belirterek, soruşturma için her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi. Milletvekili Gordon, “Polis soruşturmasını kabul ediyorum. Benden istenen bütün bilgileri vermeye hazırım.” dedi.

Öte yandan iktidardaki İşçi Partisi sadece bir milletvekili fazlayla kurulmuş bir azınlık hükümeti. Bu yüzden Billy Gordon’un azledilmesi, aynı zamanda hükümetin de sonu olacak.