Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop'un, 40 Avustralyalı Müslüman kadının IŞİD saflarında saldırılara katıldığını ve terör örgütünü desteklediğini açıklaması tepkiyle karşılandı.

İslam Konseyi Avustralya Federasyonu AFIC tarafından yapılan yazılı açıklamada, Federal Başbakan Tony Abbott’un ve Dışişleri Bakanı Bishop’un Müslümanlarla ilgili olarak yaptıkları açıklamanın bütün Müslümanları hedef alan bir yaklaşım sergilendiğine dikkat çekildi.

Geçtiğimiz hafta Tony Abbott’ın ulusal güvenlik konusunda alınan önlemler nedeniyle yaptığı konuşma, Müslümanlar için katı ifadeler içermesi nedeniyle eleştirilmişti.

AFIC Başkanı Hafez Kassem, gerek Avustralya gerekse yurt dışındaki bütün İslami organizasyonların defalarca şiddetin her türlüsünü ve aşırılıkları kınadıklarını hatırlattı. Kassem, "Bütün bunlara rağmen hala daha Avustralya’daki Müslümanlardan bu ülkeye olan sadakatlerini ispatlamalarının istenmesi çok şaşırtıcı bir durum." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kassem ayrıca, Başbakan Abbott’un bu tür beyanlarda daha dikkatli olması gerektiğini şu sözlerle ifade etti: "Tony Abbott’tan bu tür açıklamalarda bulunurken daha mutedil bir ton kullanmasını bekliyoruz. Bu zor ve önemli zamanlarda bir arada olup toplumumuzu birlikte inşa etmeliyiz. Politik amaçlar uğruna, ya da kişisel hataları örtmek amacıyla toplumun bir kesimini günah keçisi haline getirmek doğru değil.”