Avustralya’da ilk defa yapılacak olan 13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, 7 Haziran tarihinde 5500 kişi kapasiteli Melbourne’un ünlü sergi merkezi Melbourne Exhibition Centre’da gerçekleşecek.

Festivale Amerika, Tayland, Tanzanya, Çin, Güney Afrika, Romanya, Filipinler, Kırgızistan, Kazakistan, Ürdün, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Endonezya, Irak ve Tayvan olmak üzere 19 ülkeden yarışmacı ekip üyesi 70’e yakın misafir katılıyor.

AVUSTRALYA TELEVİZYONU FESTİVALİ BANTTAN VERECEK

Çokkültürlülüğe büyük bir önem veren Avustralya’nın ulusal çapta yayın yapan en büyük yayın kuruluşlarından birisi olan SBS Televizyonu da festivalden bir saatlik bir bant yayın yapacak.

Dünyanın 6 kıtasının temsil edileceği festivalin sunumunu, Avustralya televizyonlarının en ünlü sunucularından birisi olan George Donikian yapacak. Bu arada festival konuğu yarışmacılar, Melbourne Havaalanı'na varmaya başladı.

İlk gelen misafirler, Bosna Hersek’ten Adna Srobovic ve öğretmeni Hatice Akbaş, havaalanında kendisini bekleyen karşılama heyeti tarafından ağırlandı.

Dil ve Kültür Festivali’nde Bosna Hersek’i temsil edeceğini belirten 16 yaşındaki Adna, çok heyecanlı olduğunu belirtti. Türkçe öğretmeni Hatice Akbaş ise "Uzun uçak yolculuğu nedeniyle biraz yorgunuz; ama yarışmada iddialıyız. Geçen seneden de başarılarımız var. İyi bir hazırlık yaptık." dedi.

Aynı gün Melbourne’a varan Irak ekibinden yarışmacı Barez Arsalan Saeed ve Türkçe öğretmeni Zehra Köse de Cihan Haber’e konuştu. Bares Arsalan, "Çok heyecanlıyım, Avustralya’yı çok merak ediyor ve gelmeyi çok istiyordum. Öğretmenlerimiz sağ olsun, bir şeyler öğrenmemiz için çok emek harcıyorlar. Bu yüzden onları çok seviyoruz.” dedi. Türkçe Öğretmeni Zehra Köse ise iddialı olduklarını belirterek, “Fırsat bulunca öğrencilerimize bu güzel şehri de gezdireceğiz.” ifadesini kullandı.

Festivalin organizasyon ve ana sponsorluğunu üstlenen Victoria Eyaleti Sirius Kolejleri Genel Müdürü Serdar Takımoğlu, Avustralya’da ilk defa bu çapta bir program düzenlediklerinin belirterek “Büyük bir heyecan yaşıyoruz. İki aydan fazla bir süredir yoğun bir hazırlık içindeyiz. Avustralya Türk toplumundan ciddi bir ilgi gördük. Bu nedenle ilk etapta 2500 izleyici kapasiteli salonu, daha sonra 3800 ve o da yeterli olmayınca 5500 kişilik bir salon tuttuk.” dedi.

Takımoğlu Avustralya’nın ünlü SBS Televizyonu’nun yarışmayı yayınlayacak olmasının da kendileri için ayrı bir heyecan ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.