Avustralya'da Queensland eyaletinin güney doğu bölgesi büyük bir kasırganın etkisi altında kaldı. Fırtına eşliğindeki yoğun yağmur ise sel ve su baskınlarına neden oluyor.

Gold Coast ve Logan City bölgelerinde etkili olan fırtına, eyaletin başkenti Brisbane’a doğru ilerliyor. Şu ana kadar bölgede, 4 bin evin fırtına nedeniyle elektriksiz kaldığı açıklandı.

Yağışın etkili olduğu bölgelerde ağaçların onlarca insanın üzerine düştüğü belirtiliyor. Şiddetli yağmur Logan ve Brisbane şehir merkezinin bazı kesimlerinde su baskınlarına neden oldu. Su baskınlarını engellemek için ise bölgede kum torbalarıyla önlemler alınmaya çalışıldığı belirtiliyor. Yağmurun Redcliffe, Caboolture ve Wamuran bölgelerinde de etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilisi Tony Bannister, yoğun yağış ve yıldırım düşme tehlikesi konusunda vatandaşları uyarıda bulundu. Uzmanlar Logan bölgesinde saatte 48 mililitre yağmur tespit ettiklerini belirtti. Rochedale ve Mount Nebo’da ise bir saatte 66 mililitre yağmur düştüğü kaydedildi.

Öte yandan, Avustralya askerlerinin Afganistan’dan çekilmesinden dolayı Brisbane şehir merkezindeki South Bank’ta yapılacak programın, şiddetli yağış nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.