Avustralya Adalet Bakanı George Brandis, ülkede meydana gelebilecek terör saldırılarına karşı yeni kanunlar yapma hazırlığında olduklarını belirtti.

Sydney kentinde yapılan 'Vahşi Aşırılıklarla Mücadele Zirvesi'nde bir konuşma yapan Brandis, “Hükümetimiz var olan kanunlara ilave yeni kanunlar yapacak. Bu kanunlar şu ana kadar terörle mücadele sırasında edindiğimiz tecrübelerin ışığında düzenlenecek. Ayrıca bu kanunlar, ifade özgürlüğü ve bireysel haklara uygun bir şekilde hazırlanacak.” dedi.

Bakan Brandis, yapılacak terörle mücadele kanunlarının detayı hakkında ise bilgi vermedi. Avustralya medyasında yer alan yorumlara göre, söz konusu kanunlar, yıl sonunda Avustralya Parlamentosu’nun onayına sunulacak. Kanunlar, toplum için tehlikeli kişilerin gözaltına alınması ve bazı temel hakların sınırlandırılması konularını içerecek.

Avustralya’da şimdiki kanunlara göre gözaltına alınan terör şüphelilerine, yerlerinin tespit edilmesi için özel bir elektronik cihaz takılabiliyor. Gerektiği takdirde internet kullanmalarına da yasak getirilen terör şüphelileri, günde 12 saate kadar ev hapsinde tutulabiliyor.