Batı Avustralya’da hafta sonu gözaltına alınan hafif suç işleyenlerin karakolda tutulmaması için Cumartesi ve Pazar günleri çalışan özel mahkemeler kuruldu.

Yetkililer bir yıldan bu yana tatil günleri çalışan mahkemeler sayesinde hafif suçlar nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan suçluların anında mahkemeye çıkarıldığı ve böylece, karakollardaki muhtemel yığılmaların önüne geçildiğini belirtiyor. Şu ana kadar yaklaşık 1500 kişinin hafta sonunu karakollarda gözaltında geçirmekten kurtulduğunu açıklandı.

Batı Avustralya Eyaleti Adalet Bakanı Michael Mischin, hafta sonu mahkemelerinin faydalarına değindi. Mischin, bu sayede zanlıların karakolda gözaltında bekletilmelerinin önüne geçildiğini aktardı. Mischin ayrıca, polislerin de karakolda zanlıların başında beklemek yerine hafta sonları suçluların peşinden koşabildiğini belirtti.

Öte yandan Bakan Mischin, hafta sonu işlenen suçların anında görülmesi sayesinde Perth şehrindeki Nortnhbridge Bölgesi mahkemesinde hafta içi artan davaların yüzde 40 oranında azaldığını söyledi. Mischin, “Normalde hafta sonları 30 ila 40 civarında zanlı gözaltına alınıyor ve bunlar Pazartesi günü açılan mahkemelerde yığılmaya neden oluyordu. Davaların Cumartesi, Pazar günü anında görülmesi, mahkemeler önünde yığılmayı önlüyor ve polislerimizin üzerindeki baskıyı da alıyor.” dedi.