Avustralya, Ramazan Bayramı'nı ilk kutlayan ülkelerden biri oldu. Sabahın erken saatlerinde cami ve mescitleri dolduran Avustralyalı Müslümanlar kılınan bayram namazının ardından hep bir ağızdan dualar edip tekbirler getirdi.

Bayram namazında farklı milletler, farklı kültürler ve dillere sahip Müslümanlar bir araya geldi. Bazıları ilk kez bayram namazına gelen çocuklar da büyüklerinin yanında diz çöküp namaza katıldılar.

Namaz öncesindeki vaazın ana konusu ise Müslümanlar arasında birlik ve kardeşlik oldu. Bayramlarda dargınlıklara yer olmadığı vurgulandı.

Avustralyalı Türkler ise memleketlerinden binlerce kilometre uzakta bir bayram daha yaşıyor olmanın hüznünü ve bir bayrama daha kavuşmanın sevincini aynı anda yaşadıklarını dile getirdi.

Avustralyalı Türkler bütün Müslümanların bayramlarını kutlarken, Müslüman dünyanın içinde olduğu zorluklar ve bölünmüşlükten sıyrılabilmesi dileğinde bulundular.

Uzak diyar Avustralya’dan selam ve dua dileklerini sunan Avustralyalı Türkler bayram sevincini yakınlarıyla paylaşmak üzere evlerinin yolunu tuttu.