Geçen hafta Avustralya’da iktidarda bulunan Liberal Parti içinde yapılan gizli oylamanın ardından, sürpriz bir şekilde Avustralya Başbakanı olan Malcolm Turnbull yeni kabineyi açıkladı. Buna göre önceki hükümette Hazine Bakanı olan Joe Hockey görevden alındı ve yerine Scott Morrison getirildi.

Yeni hükümette yerini kaybeden bir diğer siyasetçi Savunma Bakanı Kevin Andrews oldu. Andrews’un kadın milletvekili Marise Payne getirildi. Böylece Avustralya tarihinde ilk defa bir kadın siyasetçi savunma bakanlığına getirilmiş oldu. Eski Savunma Bakanı Kevin Andrews, bakanlığı kaybettikten sonra basına yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakan Malcolm Turnbull’un çalışmak için beni tercih etmemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradım.” dedi.

Eski Başbakan Tony Abbott’un ekibindeki sadık siyasetçilerden birisi olan Eric Abetz de yine koltuğunu kaybeden siyasetçiler arasına katıldı. Onun yerine adı Savunma Bakanı adayları arasında geçen ve Abbott döneminde Eğitim Bakanı olan Christopher Pyne yeni Buluşlar ve Bilimsel Araştıramalar Bakanı oldu. Bir diğer kadın siyasetçi Michaelia Cash ise Kadın Bakanı oldu.

Malcolm Turnbul’un başbakanlık koltuğuna oturmasında büyük katkısı olan Dışişleri Bakanı Julia Bishop ise koltuğunu korudu.